Cikkek

Pápa-Borsosgyőri Strandi Tavi kaland

2019.01.24 17:07
Németh Adrás
Pápa-Borsosgyőri Strandi Tavi kaland

A hétvégén egy kellemes, laza pecát vittem véghez, rég nem látott egyik kedvenc vizemen, Pápa-Borsosgyőr, Strandi Tó. Rég nem voltam, nem is értem miért. Szeretem ezt a vizet, kellemes környezet, remek szolgáltatások, változatos halak. Párom is elkísért, ami abszolút megkoronázta a napot. Nagyon jól éreztük magunk, én pecáztam egy jót, ő napozott egy jót. Ahogy azt kell ilyenkor, csak lazán.

Szinte mondhatom, hogy a szokásos helyre ültem, a 43-as. Meg nem mondom miért, de ott szoktam és kész. Nem terveztem semmi extrát, laza peca. Rápróbáltam hosszú előkén pár dobásra, csonti, kukorica kombókra. De hamar szükség volt az ernyőre, így a tempós, pontos dobásoknak annyi is lett. Akkor inkább method, és pihi. Így is lett, methodtra váltottam. 30g-os preston dura flat, in-line, előke 15cm 0,18-as Garbolino G-power, horog guru lwg 12-es. A partoldalon előttem benyúló nádas volt a cél, szinte láb alól, kb 6m, köztem és a csali közt. Így az ernyő alól nem kellett dobni, csak kilendíteni mint spiccbottal.


A bot egy Garbolino Challenger 360, orsó egy Garbolino Silver Match 456. Remek kis pálca, imádom. Főleg mikor ilyen közeli peca van és jönnek azok a böszme, botelkérős kapások.

 

 

A böszme melegre való tekintettel, kajában valami világos, gyümölcsös, fanyar anyagra gondoltam. Ezért is esett a választás a Spottedfin F1-re. Ami ezen opcióknak abszolút megfelelő. Nem kevertem be sokat, csak fél zacsival. Mert a közeli pecát folyamatában dobtam egy csipet csemegével. Tehát fél kiló fincsi, csalogató kaja, és 5 doboz csemegekukorica.
Kezdésnek bedobtam kb fél doboz csemegét, majd rá lendítettem a cuccot. Innentől fogva mindig csak 3-4-szem kukoricát dobtam rá ütemesen. Csalinak a Spottedfin waftereit vetettem be. Rápróbáltam szinte mindre, de magától értetődő volt, hogy olyan kell ami sárga. Igazam is lett, ami pedig az abszolút favoritnak bizonyúlt az az N-butric Ananász volt. Szó szerint zabálták.
Az első halra kellett várni, de aztán szépen jöttek sorra, a széria pontyok, néhány kárász kíséretében. Amúrt nem fogtam, pedig vannak szépek a tóban, de erős a gyanú, hogy jelen voltak. Mert a volt három olyan kapásom is amihez aztán nem sok közöm volt.
Ahogy telt az idő úgy vettem észre, hogy kaja nem sok kell, így dura banjo-ra váltottam. Elég volt a halaknak az a falat ínyencség amit a kis kosárban találtak. A csalit sem rejtette el. Direkt igyekeztem elől hagyni, vagy csak töltés után belenyomni picit a kajába. Ez elegendő volt ahhoz, hogy ne legyen gubanc vízbe érkezésig, hisz nem dobtam 60-70m-eket, hanem csak magam elé lendítettem a cuccot.
Szépen szedtem a halucikat, bevált a módszer. Közeli peca, kopogó kukorica, kevés kaja, remek csali. Ennyi elég volt most a sikerhez. A mérleg vége 16 ponty, két kárász lett. Ami nem rossz, mert ahogy körbenéztem a vízen, senki nem tépte túlságosan. A halaknak nagyon melegük volt, fent voltak, és alig akartak enni.
Most olyan nagyon nagyokat, nem sikerült a matracra rakni, de egy gyönyörű nyurga, azért a tiszteletét tette. Súlyra nem volt kiemelkedő, de a hossza annál inkább. Szépen végig érte a nagyhalas merítőfejet.

Összegezve remekül sikerült a peca, nagyon jól éreztem magam. Nagyon jól éreztük magunkat. Jó kis víz a Strandi Tó, és a hambi is nagyon fincsi ott????.

Forrás: Németh Adrás PecaBlog (facebook)

 

Webáruház készítés