Cikkek

Ma újra Torma-lake, de most "nagytó".
2019.07.08 12:50
Németh Adrás

Eszméletlen brutális method pecát nyomtam ma le. Meleg volt de kellemes nyugati szél fújdogált, így elviselhető volt a kánikula.
A mai pecára két fő irányt kevertem be etetőanygból, egy büdös, egy kukoricássabb jellegűt.
A spottedfin Krill-Stick-mixet Krill-booster pellettel.
A spottedfin krillles stick-mixe nem a megszokott édeskés kellemes krillles aroma világ, hanem sokkal inkább az az igazi büdös, rákászhajó illatú cucc.????
A másik keverék pedig egy igazi nyári, tipikus margin cucc.
Spottedfin Catalyst és őrölt TTX felesbe keverve. Semmihez nem fogható illata van, ami nagyon kellemes és ugyanakkor érdekes.????
Nem tudom mit művel a Catalyst de kiérdemelte nálam az egyik kedvenc kajám titulust.

Tovább

Torma Lake - Háziverseny
2019.05.18 17:22

Tegnap a Torma-lake-en, a harmadik háziversenyen vettem részt. Szőrnyű volt, bárki aki a tegnapi időjárásban akár egy órát is horgászott, annak minden tiszteletem.

A szél megtépte az ernyőm, eltőrte a haltartóm fejét, előkék szakadtak stb stb...
Mindössze néhány halért ment a harc, aki a 20kg-ot megközelítette vagy esetleg meghaladta azt fordulónként, az nagyon jó eredménnyel zárta a napot.

Tovább

Feeder Super Blend
2019.04.03 21:27

Leteszteltük az új Feeder Super Blendet a Spotted Fintől.

 

Nem éri már meglepetésként az embert, ha az etetőanyag gyártók sajátos keverékeket fejlesztenek a feeder horgászathoz. A horgászok egyre több és több, speciálisan a feeder horgászatra kifejlesztett felszerelést és csalit követelnek meg. Különösen le voltunk nyűgözve attól, amivel a Spotted Fin újonnan előrukkolt - briliáns etetőanyag, kiváló minőséggel karöltve.

Tovább

2019.03.24 23:33
Németh Adrás
Dunai peca

Szombaton egy kis Dunai pecára támadt kedvem. Sőt mondhatni, megkezdtem az évet a vadvízi szezonban. Idén sokkal nagyobb hangsúlyt szeretnék fektetni a környező folyóink horgászatára. Ennek több oka is van. Egyrészt túl keveset voltam az elmúlt időszakokban, másrészt mindig csak a "kockatavas" versenyeken volt a hangsúly. A múlt évben nagyon túltóltam a versenyt. Persze még is volt az eredmény, de ugyan akkor az élvezet, az örömpeca rovására ment. Nagyon szeretek versenyezni, de sokkal jobban szeretek horgászni. Nagyon jó érzés sok-sok kiló hallal mérlegelni 4-óra peca után. De sokkal nagyobb öröm mikor csak egy gyönyörű márnát ad a Duna 4-óra alatt. Arról nem is beszélve, hogy a vadvízi horgászat nincs időhöz kötve, később megyek, korábban jövök, vagy ahogy nekem tetszik. Továbbá halkan megjegyezném, (sokkal olcsóbb). Brutális nevezési díjak vannak egy-egy versenyen. Ha mindent számolok akár egy versenynap 15-20-ezerbe is kerűlhet, (nevezés+etető+csali+kaja-pia). Dúrva.
Na de akko a pecáról részletessen.

2019.01.24 17:58
Németh Adrás
Albár tavi Classic Feeder Kupa

2018.10.17-én szombaton Albár-on voltam, Hegyi Arnold által szervezett "Classic-feeder" kupán. Másodjára járok itt ezen a fantasztikus vízen. Az első alkalommal és most is szektor 1-et és abszolút 1-et sikerült pecáznom. Nagyon nagyon imádom a hosszúelőkés versenyeket, pláne ha tudom, hogy kiló feletti dévérek vannak. Úgy is készűltem, édes-ánizsos, sötét kaját kevertem. A mix Spottedfin Sweet, és Spottedfin drak 50:50-es keveréke adta, plusz 1l-löszös agyag. Így egy igazi dévér álmot ajánlottam fel a halaknak. Csakhogy a dévérnek nem kellett, semmi. Nem is tudom, hogy fogott e valaki az 50-emberből dévért. Ellenben elkezdtem bodorka gyermekeket fogni. Távot váltottam, és bentebre is csináltam egy kis etetést, ahonnan pontyot sikerült húzni. Egyszer kaja volt a kosárban egyszer ragasztott csonti (amit a Super Sweet Spray-el fújtam minden alkalommal) a horgon pedig két szem fél centis giliszta darabka fityegett. 0,12-es Garbolino Mono előke, 18-as Garbolino Strong Carp horog, 100cm-es előke hossz, 20g-os kis méretű kosár. 30cm-feeder gumi, és a jelenlegi kedvenc Garbolino Bullet Picker 3m. Kellett a nyélből hajló bot, a 18-as horoghoz. 7-ponty kapásból 6-darab szákba is kerűlt. Olyan horog akadásokkal, hogy tényleg egy bőrdarabkán múlott az első hely. Nem tudtam, hogy a tó többi része hogyan fogott, ezért nagy meglepetés volt számomra az első hely. Szó szerint kihoztam a maximumot. Élvezetes verseny volt, megoldós, küzdelmes, szeretem. Remek szervezés, kiváló vendéglátás, eszem-iszom, jó hangulat. Köszönöm Hegyi Arnold. Várom a következő lehetőséget.

Forrás: Németh Adrás PecaBlog (facebook)

2019.01.24 17:39
Faragó Attilla
Peca a Dunán

Ki korán kel... a dunán találja magát!!
Rövid pár órás pecára le ugrottam a duna Bajcsi részére, régen sokat pecáztam itt de az utóbbi pár évben elhanyagoltam. Sok időm nem lévén ki használtam hogy míg a család alszik le ugrom teszek egy próbát! Régóta foglalkoztat hogy vajon a dunán is működik a method technika? Nos igen a dunai halaknak is be jön a csalitüskés felkinálási mód és ők is szeretik a Spotted Fin csalikat és etetőket!! A hely nem kivánt 100-150gr os kosarakat bőven elég volt a 60gr is. 2 bottal egy 3.60 as Garbolino Bullett Carp feederrel ezen hagyományos hosszú előkés szerelékkel és egy 3.30 as Challenger feeder bottal ezen 45gr os guru method kosárral pecáztam. Mondhatom a felszerelés jól vizsgázott bár nagy hallal nem találkoztam de nagyon sok szép folyóvizi halacskát sikerült fognom! Igazi lazulós kikapcsolódó peca volt.
Hamarossan vissza térek és üldözőbe veszem a dunai márnákat!!????????

Forrás: Faragó Attila Garbolino Feeder (facebook)

2019.01.24 17:07
Németh Adrás
Pápa-Borsosgyőri Strandi Tavi kaland

A hétvégén egy kellemes, laza pecát vittem véghez, rég nem látott egyik kedvenc vizemen, Pápa-Borsosgyőr, Strandi Tó. Rég nem voltam, nem is értem miért. Szeretem ezt a vizet, kellemes környezet, remek szolgáltatások, változatos halak. Párom is elkísért, ami abszolút megkoronázta a napot. Nagyon jól éreztük magunk, én pecáztam egy jót, ő napozott egy jót. Ahogy azt kell ilyenkor, csak lazán.

Szinte mondhatom, hogy a szokásos helyre ültem, a 43-as. Meg nem mondom miért, de ott szoktam és kész. Nem terveztem semmi extrát, laza peca. Rápróbáltam hosszú előkén pár dobásra, csonti, kukorica kombókra. De hamar szükség volt az ernyőre, így a tempós, pontos dobásoknak annyi is lett. Akkor inkább method, és pihi. Így is lett, methodtra váltottam. 30g-os preston dura flat, in-line, előke 15cm 0,18-as Garbolino G-power, horog guru lwg 12-es. A partoldalon előttem benyúló nádas volt a cél, szinte láb alól, kb 6m, köztem és a csali közt. Így az ernyő alól nem kellett dobni, csak kilendíteni mint spiccbottal.


A bot egy Garbolino Challenger 360, orsó egy Garbolino Silver Match 456. Remek kis pálca, imádom. Főleg mikor ilyen közeli peca van és jönnek azok a böszme, botelkérős kapások.

 

 

Webáruház készítés